פרופ' ורבין-לבקוביץ מומחית לטיפולי לייזר בגלאוקומה ואף פירסמה בעיתונות הבינלאומית מספר מאמרים מובילים בתחום זה. אם אובחנת כבעל זויות צרות אל דאגה! ניתן למנוע סיבוכים של זויות צרות ע"י טיפול מניעתי בזמן בעזרת לייזר.
זויות צרות- מה זה ומה הטיפול?
זוית צרה
נוזלי העין מתנקזים באופן טבעי דרך זוית העין. העין מייצרת כל הזמן נוזלים וכדי לשמור על לחץ תקין בעין הם מתנקזים באופן קבוע דרך הזוית הנורמלית של העין.
במקרים מסויימים ובעיקר באנשים עם רוחק ראייה ( היפראופיה- משקפי פלוס) יש נטייה לפתח זוית צרה.
עם הגיל העדשה הטבעית של העין גדלה וגדילתה יוצרת לחץ על זוית העין. זוית העין דרכה מתנקזים הנוזלים קטנה והופכת להיות צרה. המצב שכיח יותר בנשים מעל גיל 40 אך יכול לקרות גם בגברים וגם במצבים אחרים.
מה הסכנה בזוית צרה?
הסכנה העיקרית היא לפתח התקף חריף של גלאוקומה. התקף כזה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך בעין. כמו שיש התקף לה יש גם התקף של העין. טיפול מונע בלייזר בעיניים עם זויות צרות ימנע התקף של גלאווקמה חריפה.
בנוסף זויות צרות יכולות גם לגרום לשינויים כרוניים וסגירת של זוית העין.
סגירת הזוית בגלל שינויים כרוניים ובלתי הפיכים תגרום לעליית לחץ תוך עיני וגלאוקומה. למצב כזה קוראים גלאוקומה עם זוית סגורה.
מה חשוב לדעת?
אם אובחנת כבעל זוית צרה אין לעבור הרחבת אישונים עד לביצוע טיפול הלייזר המניעתי.
גילוי מוקדם וטיפול בלייזר מניעתי המותאם לזוית צרה יכול למנוע את כל הסיבוכים!!
איך מתבצע הטיפול בלייזר?
לטיפול בלייזר לזויות צרות קוראים לייזר אירידוטומי (או אירידקטומי).
מדובר בפעולה שנעשית במרפאה כאשר מכשיר הבדיקה מחובר ללייזר. המטופל יושב והפעולה נעשית עם הרדמה מקומית בטיפות בלבד ולרוב אינה כואבת. לעיתים ניתן להרגיש כאב קל כמו עקיצת יתוש קטנה.
אין מגבלות לפני או אחרי טיפול הלייזר. ניתן לעשות הכל לפני או אחרי
אין צורך להפסיק מדללי דם (על פי מאמר שפרופ’ ורבין פירסמה בעיתונות הבינלאומית).